Ingrediente:

  • o foaie de lipie
  • 300 g carne tocată
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • sare, cașcaval

Mod de preparare:

1. Pentru început, prăjim carnea tocată 5 minute într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm ceapa tăiată mărunt. Condimentăm cu sare, piper și amestecăm bine.

2. Adăugăm roșia tăiată cubulețe și verdeața. Gătim la foc mic până la omogenizare.

3. Într-un vas, turnăm laptele. Adăugăm o lingură de făină, sare și punem amestecul pe foc.

4. Pe o tavă așezăm uniform o bucată de lipie iar pe deasupra, adăugăm un strat de umplutură de carne tocată. Procedăm la fel până terminăm ingredientele.

5. La final, turnăm sosul Bechamel și adăugăm cașcaval dat prin răzătoare. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.