Rețetă pentru un chec pufos și aromat – Chec marmorat cu nuci

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 2-3 linguri pudră de cacao
  • coajă de lămâie
  • miez de nucă

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilia. Amestecăm până la omogenizare.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sucul de lămâie și mixăm.

4. Treptat, adăugăm uleiul, făina, praful de copt și compoziția de gălbenușuri. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat, într-o tavă de copt, tapetată cu făină.

6. Adăugăm pudra de cacao în aluatul rămas. Amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția peste aluatul din tavă. La final, adăugăm miezul de nucă.

7. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.

Loading...