Prăjitură fină de casă, cu blat fraged și două creme – cremă de cacao și cremă de vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • sare
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema de cacao:

  • 3 gălbenușuri
  • 3 lingurițe de cacao
  • 10 lingurițe de zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 linguriță amidon
  • 1 l lapte
  • 200 g unt

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 3 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 550 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 100 g unt

Alte ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 1 fiolă esență de rom
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 200 ml frișcă
  • 2 linguri cacao
  • fructe confiate

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, praful de copt și zahărul vanilat. Amestecăm foart bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

3. Pentru crema de cacao, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, pudra de cacao, făina, amidonul, laptele și amestecăm bine. Punem compoziția obținută la fiert, pe foc mic. După ce am obținut o cremă densă, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul. Amestecăm bine.

4. Pentru crema de vanilie, punem laptele la fiert. Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu zahăr și amidon. Turnăm compoziția în vasul cu lapte și amestecăm până când obținem o cremă densă și omogenă. La final, adăugăm untul tăiat bucățele.

5. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul, pe deasupra adăugăm un strat de cremă de vanilie, pe urmă adăugăm crema de cacao iar la final decorăm cu frișcă, ciocolată și fructe confiate.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...