Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 230 g unt
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 230 ml smântână
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 mere medii
  • 1-2 lămâi

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele pentru aluat până când formăm un aluat moale și pufos.

2. Punem o treime de aluat în congelator.

3. Cu ajutorul unui cuțit, decojim merele și le dăm prin răzătoarea mare.

4. Amestecăm merele cu coajă de lămâie și zahăr.

5. Întindem aluatul rămas într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, așezăm umplutura iar la final acoperim cu aluatul de la congelator, dat prin răzătoare.

Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Poftă bună!