Perfectă pentru orice sezon și pentru orice ocazie – Prăjitură de ciocolată cu nuci și miere

Ingrediente pentru blat:

  • 400 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 30 g unt
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 300 g unt
  • 2 linguri făină
  • miez de nucă

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 100 g unt

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele pentru blat. Punem compoziția pe foc mic și mixăm până când obținem un aluat moale și omogen.

2. Întindem o bucățică de aluat, într-o foaie subțire. O coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu restul de aluat.

3. Într-un bol separat, batem oul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm făina, laptele și punem compoziția la încălzit pe baie de aburi. Mixăm până la omogenizare.

4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm foile cu crema pregătită anterior iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.

Savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...