Gogoși pufoase cu dulceață – Nu mai au nevoie de nici o prezentare, pur și simplu nu te poți opri din mâncat

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 4 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml lapte cald
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • sare
  • coajă de portocală
  • 1 borcan mic de gem
  • cremă de ciocolată

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim maiaua. Amestecăm drojdia cu 1 linguriță de zahăr și puțin lapte. Lăsăm compoziția 30 de minute.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, esența de vanilie, esența de portocale, coaja de portocală. Amestecăm bine până la omogenizare.

3. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm maiaua, compoziția pregătită anterior, laptele și frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Se lasă la crescut 60 de minute.

4. Întindem jumătate de aluat într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm ceruculețe de aluat. Procedăm la fel cu a 2-a jumătate de aluat.

5. Așezăm umplutura pe jumătate din numărul de cerculețe. Le acoperim cu aluatul rămas și formăm gogoșelele. Cele două cercuri se lipesc pe margine cu puțin lapte, sau le puteți modela cu mâna. Le puteți lăsa și cercuri și le puteți umple ulterior cu un dispozitiv de ornat tortul.

6. Coacem gogoșile într-un vas încins cu ulei, până se rumenesc frumos. La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie și le decorăm cu zahăr pudră.

Loading...