Ingrediente pentru primul blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă clocotită
  • 150 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Ingrediente pentru al 2-lea blat:

  • 5 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri făină
  • 250 g miez de nucă

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 g ciocolată cu lapte Milka
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

1. Pentru primul blat, amestecăm ouăle cu zahăr. Adăugăm apa clocotită, făina, pudra de cacao și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare, pe urmă turnăm aluatul într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 straturi.

2. Pentru al 2-lea blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, miezul de nucă. Amestecăm bine, pe urmă coacem blatul ca în pasul precedent.

3. Pentru crema numărul 1, amestecăm 5 gălbenușuri cu 200 de grame de zahăr. Punem compoziția la fiert, adăugăm 300 de grame de unt și amestecăm bine.

4. Pentru crema numărul 2, pregătim o budincă de vanilia, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, amestecăm cele 2 creme.

5. Pentru a forma prăjitura, tapetăm o foaie din primul blat cu jumătate din cantitatea de cremă. Acoperim cu blatul numărul 2 și tapetăm cu crema rămasă. La final, acoperim cu a 2-a foaie de blat 1 și decorăm cu glazură de ciocolată.

Poftă bună!