Uneori plantele au nevoie de vitamine, minerale, dar şi substanţe nutritive pentru afi hrănite coresounzător. Dacă florile nu sunt hrănite corepunzător se vor îmbolnăvi şi se vor ofili. Pentru a evita astfel de situaţii, utilizaţi cu încredere reţetele nostre de îngrăşăminte!

Apă dulce

Pentru că majoritatea plantelor de interior iubesc apa dulce ( mai ales cactuşii ), înainte de a fi udate, suprafaţa solului poate fi stropită cu o soluţie obţinută din:

– zahăr – jumătate de linguriţă
– apă – 100 ml

Dacă doriţi, pe suprafaţa solului se poate presăra doar zahăr…

Ulei de ricin

Uleiul de ricin se foloseşte pentru plantele care înfloresc în perioada de legare a butașilor. Se dizolvă 1 linguriță de ulei într-un 1l de apă,

Cenușă de lemn

O soluţie benefică tuturor florilor din ghivece este udarea acestora cu o soluţie obţinută dintr-un amestec obţinut dintr-un litru de apă şi o lingură de cenuşă. Această soluţie se lasă timp de o săptămână într-un loc întunecos. Se foloseşte la udarea plantelor o dată la 10 zile.

Coji de citrice sau rodie

Cojile de citrice sau rodie se lasă la înmuiat în apă timp de 24 de ore. Lichidul astfel obținut este benefic atât pentru irigarea plantelor verzi, cât și a celor care înfloresc.

Soluție pe bază de aspirină

Se prepară o soluţie dintr-o aspirină şi 1l de apă cu care plantele se stropesc o dată la câteva zile.

Suc pe bază de aloe

Sucul de aloe este una dintre cele mai nutritive substanţe pentru plante pe perioada rece a anului. Soluţia se obţine dintr-o linguriță de suc şi 1l de apă. Se depozitează în sticle, iar plantele se udă ori de câte ori este nevoie.

Lapte

Pentru ca frunzele Ficusului să fie mereu lucioase şi să aibă culori vii, este recomandată ştergerea lor cu lapte.

Vitamina B12

Pentru cei ce iubesc foarte mult toporaşii pot pregăti un amestec dintr-o fiolă de vitamina B12 şi 1l de apă stătută.

Cu această soluţie plantele pot fi udate de 2 ori pe lună.

Coji de banane

Coaja de banana folosită pe post de îngrăşământ este benefică in timpul transplantării plantelor. Fie se taie în bucăţi mărunte, fie se dă prin maşina de tocat, iar apoi se aşează pe stratul de drenaj.

Se acoperă cu pământ şi apoi planta se sădeşte. Deoarece este bogată în fosfor, magneziu și potasiu, coaja de banane favorizează creșterea activă a florilor.

Apă de ciuperci

Infuzia de ciuperci este o metodă benefică în tratarea plantelor bolnave. Se amestecă în proporții de 1:1 orice fel ciuperci comestibile și apă. După 24 de ore, se scurge lichidul și se adaugă apă proaspătă. Infuzia va fi gata după alte 24 de ore şi se va folosi de 2 ori pe săptămână.

Cu ajutorul acestor reţete veţi reuşi să vă păstraţi în siguranţă plantele din interior. Puteţi avea încredere deplină în toate aceste sfaturi, deoarece erau folosite foarte des şi de bunicii noştri!

Să aveţi spor!