Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • esență de rom
  • 2 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • suc de lămâie
  • 50 g amidon
  • sare
  • 150 g zahăr
  • ciocolată cu alune

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm uleiul, apa și amestecăm bine. Adăugăm spuma de albușuri pregătită anterior.

3. Adăugăm făina, praful de copt și pudra de cacao. Mixăm bine iar la final adăugăm esența de rom. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 straturi egale.

4. Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm amidonul, sarea, laptele căldut și sucul de lămâie. Amestecăm bine, pe foc mic, până când obținem o cremă densă și omogenă.

5. Pentru a forma prăjitura, însiropăm primul blat, pe urmă îl tapetăm cu cremă. Pe deasupra așezăm al 2-lea blat și decorăm cu ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!