Cel mai mare dezavantaj al zilelor călduroase de primăvară şi de vară îl reprezintă insectele şi păienjenii care ne crează un mare disconfort, punându-ne totodată viaţa în pericol. Cele mai periculoase insecte sunt căpuşele.

Amatorii de plimbări în aer liber şi de picnicuri sunt cei mai predispuşi. Oricând pot risca să se întoarcă acasă cu aceste mici gângănii pe corpul lor.

Pentru a vă feri de muşcăturile de căpuşe şi pentru a evita orice pericol, în articolul ce urmează vă vom relata unul dintre cele mai bune trucuri. In acest fel, acest pericol poate fi prevenit cu multă uşurinţă.

O SOLUȚIE EFICIENTĂ ÎMPOTRIVA CĂPUȘELOR

1. Trebuie să aveţi o rolă de curăţat scamele de pe haine şi un ulei esenţial.

2. Pe rolă se adaugă puţin ulei esenţial. Realizaţi acest procedeu uniform pentru ca hainele dumneavoastră să nu se păteze!

3. Înainte de a ieşi la plimbare, treceți cu rola de câteva ori cu rola peste hainele ce le veți purta.

Nu toate uleiurile esenţiale sunt benefice. În continuare, vă vom prezenta 5 tipuri de ulei eficiente în eliminarea căpușelor.

CELE MAI BUNE ULEIURI ESENȚIALE IN COMBATEREA CĂPUȘELOR

Uleiul de eucalipt

Poate fi utilizat, fie simplu, fie combinat cu ulei esențial de lemongrass pentru îndepartarea tuturor insectelor.

Uleiul de lămâie

Este un ulei foarte bun în combaterea căpușelor, a puricilor dar și a păduchilor.

Uleiul de mentă

Este un ulei toxic pentru insect, dar şi un repelent natural și eficient.

Uleiul de levănțică

Datorită mirosului plăcut, uleiul de levănţică este adorat de mulţi oameni, dar căpușele nu-l suportă. Chiar şi musculițele și țânțarii fug de acest miros.

Uleiul de lemongrass chinezesc

Având o aromă puternică de citrice, acest ulei este o soluție naturală în protejarea oamenilor de purici și căpușe.

Este o metodă care contribuie la înlăturarea țânțarilor, dar și a diferitelor musculițe. Uleiul esenţial aplicat pe haine emană un miros plăcut. Unii oameni le amestecă cu apă şi le dau pe corp sub formă de spray.

Pe timp de caniculă trebuie evitat contactul uleiului cu corpul încălzit deoarece poate provoca iritaţii la nivelul tegumentului. Ori de câte ori vă petreceţi timpul în natură, folosiţi acest truc cu încredere!

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!