Secretul 1

Locul altoit trebuie să fie fixat în pământ la aproximativ 3-5 cm adâncime. Dacă ochiul altoi moare, atunci va muri şi trandafirul. Este o regulă ce se practică în cazul trandafirilor altoiţi.

Secretul 2

Când se plantează trandafirul, ei trebuie udaţi foarte bine și se aplatizează pământul din jurul sitemului radicular pentru a nu rămâne goluri. Atunci când trandafirul începe să se dezvolte rădăcinile sale mici nu vor mai avea de ce să se prindă.

Secretul 3

Se recomandă tăierea de toamnă înainte de iernarea trandafirilor. Trandafirii nu se taie înainte de sezonul rece, deoarece ei vor rămâne fără substanțele nutritive acumulate în timp ce se pregăteau de sosirea iernii. Primăvara se taie toți lăstarii uscați și degerați până la mugurul sănătos.

Trandafirul hibrid de ceai se taie primăvara până la 10 cm înălțime faţă de pământ. Pentru dezvoltarea lăstarilor suplimentari din ochiul altoi lăstarii foarte subțiri și foarte groși se îndepărtează .

Secretul 4

Se udă cu multă apă, dar mai rar.

Secretul 5

La mijloc verii trandafirii nu se mai fertilizează. Ultima fertilizare se face în luna august cu îngrășăminte pe bază de fosfor, pentru a pregăti trandafirul de sezonul rece.

Secretul 6

Nu se taie frunzele trandafirilor înainte de iarnă. Planta știe cât timp are nevoie de ele. Atâta timp cât timp are nevoie hrană, trandafirul adună substanțe nutritive și-şi păstrează frunzele. Floarea permite frunzelor să cadă atunci când nu mai are nevoie de nutrienți.

Secretul 7

Când temperatura aerului scade trebuie realizată mușuroirea trandafirilor cu pământ, nu cu turbă. Turba provoacă creşterea plantei, însă ea are nevoie de odihnă. Mușuroiul trebuie să fie de aproximativ 20-30 cm.

Secretul 8

Pentru a înflori în continuare trandafirul nu se taie în primul an de viață. Dacă totuşi doriţi acest lucru atunci se taie doar un boboc şi tulpina cât de sus puteţi.

În primul an sistemul radicular nu se dezvoltă foarte bine și, dacă-l tăiaţi până jos, veţi ajuta la creșterea lăstarilor tineri mai jos de ochiul altoi. In acest fel trandafirul se transformă în măceşul pe care a fost altoit.

Să aveţi spor!